Реалізація прихованої хромосомної нестабільності в соматичних клітинах людини у віддалені строки після чорнобильської аварії - Пілінська, М.А.; Дибський, С.С.; Дибська, О.Б.; Пенар, Л.Р. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Для виявлення прихованої хромосомної нестабільності за допомогою тесту «G2- bleomycin sensitivity assay» проведено добровільне цитогенетичне обстеження 53-х осіб з радіаційним впливом різної інтенсивності Отримані дані підтвердили реальність модифікації генетично детермінованої чутливості хромосом соматичних клітин людини до тестуючого мутагенного навантаження внаслідок дії високих доз іонізуючого випромінювання.