Виявлення механізмів клітинної смерті у нейродегенеративних мутантів Drosophila melanogaster - Щербакова, О.В.; Матійців, Н.П.; Максимів, Д.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2009)
Показано, що серед досліджуваних нейродегенеративних мутантів D. melanogaster є лінії з апоптичним та некротичним шляхом розвитку дегенерацій. Вакуолізація мозку мутантів виявлялася у різних відділах і спричинялася відмиранням нейронів чи їх відростків або порушенням функціонування гліальних клітин.