Нелінійна модель динаміки вікової структури популяцій - Маценко, В.Г. (Нелінійні коливання, 2003)
Розглядається математична модель динамiки вiкової структури популяцiй, яка є узагальненням моделi Гуртiна – Мак-Каму. Вивчається iснування та єдинiсть розв’язкiв початково-крайової задачi, наявнiсть та стiйкiсть стацiонарних розподiлiв вiкової структури.