Решение краевых задач динамики жидкости в горизонтальных цилиндрических полостях с перегородками - Троценко, В.А. (Нелінійні коливання, 2003)
Запропоновано методи побудови наближених розв’язкiв основних крайових задач, якi дозволяють визначити частоти та приєднанi маси iдеальної рiдини в рухомому горизонтальному цилiндрi з довiльним симетричним поперечним перерiзом та конструктивними елементами у виглядi поздовжнiх ребер-перегородок.