О некоторых таксонах сосудистых растений, вновь обнаруженных в Крыму - Рыфф, Л.Э. (Український ботанічний журнал, 2012)
На основі нових знахідок протягом 1996—2010 рр., а також перевизначення гербарних матеріалів доведено, що п'ять таксонів вищих рослин (Nigella elata Boiss., Fumaria petteri Rchb. ssp. thuretii (Boiss.) Pugsley, Avena eriantha Durieu, Lolium remotum Schrank, Hesperis matronalis L.), які вважалися сумнівними для флори Криму, і нині зростають на території півострова. Обговорюються окремі аспекти їхньої морфології, екології та хорології.