Неавтономные периодические краевые задачи в особом критическом случае - Бойчук, А.А.; Чуйко, С.М.; Чуйко, A.С. (Нелінійні коливання, 2004)
Дослiджено задачу про знаходження умов iснування та побудову розв’язкiв слабконелiнiйних перiодичних крайових задач для систем звичайних диференцiальних рiвнянь. Розглянуто особливий критичний випадок, коли рiвняння для породжуючих амплiтуд слабконелiнiйної перiодичної крайової задачi перетворюється в тотожнiсть. Побудовано нову класифiкацiю критичних випадкiв та iтерацiйний алгоритм для побудови розв’язкiв слабконелiнiйних перiодичних крайових задач в особливому критичному випадку.