Про апроксимацію систем із запізненням та їх стійкість - Матвій, О.В.; Черевко, І.М. (Нелінійні коливання, 2004)
Дослiджено наближену замiну диференцiальних рiвнянь iз запiзненням системою звичайних диференцiальних рiвнянь. Проаналiзовано якiсну поведiнку розв’язкiв вихiдної та апроксимуючої систем, побудовано алгоритм дослiдження стiйкостi розв’язкiв систем iз запiзненням.