Часткова синхронізація в системі глобально зв'язаних відображень - Панчук, А.А. (Нелінійні коливання, 2004)
Дослiджується виникнення хаотичної часткової синхронiзацiї в системi глобально зв’язаних вiдображень. Проводиться аналiз структури кластерних зон в областi малих значень параметра зв’язку ε та передумови утворення хаотичних атракторiв на кластерних многовидах. Знайдено формулу зв’язку мiж трансверсальними та поздовжнiми числами Ляпунова для траєкторiй на многовидi, а також необхiднi умови трансверсальної стiйкостi цих траєкторiй