Побудова періодичних розв'язків лінійних систем рівнянь з частинними похідними і лінійними відхиленнями аргументів - Гром'як, М.І. (Нелінійні коливання, 2004)
Доведено теорему iснування неперервно диференцiйовного та обмеженого на R² розв’язку системи диференцiальних рiвнянь з частинними похiдними i лiнiйно перетвореними аргументами