Периодические решения системы линейных неоднородных дифференциальных уравнений первого порядка с прямоугольными периодическими матрицами - Елишевич, М.А. (Нелінійні коливання, 2015)
Встановлено достатнi умови зведення системи лiнiйних неоднорiдних диференцiальних рiвнянь першого порядку з прямокутними перiодичними матрицями до канонiчної форми, побудовано її загальний перiодичний розв’язок.