Схема побудови асимптотичного розв'язку задачі Коші при дослідженні двочастотних режимів коливань в системах з розподіленими параметрами - Мосєєнков, Ю.Б. (Нелінійні коливання, 1999)
При наявностi в нелiнiйнiй коливнiй системi з розподiленими параметрами миттєвих збурень в початковий момент, якi збуджують в нiй близький до двочастотного режим власних нормальних коливань, а також розподiлених перiодичних збурень з резонансними частотами, близькими до частот власних нормальних коливань, виникає потреба дослiдження двочастотного режиму коливань з необхiднiстю розв’язання задачi Кошi. В цiй статтi для розв’язання останньої застосовуються асимптотичнi методи Боголюбова − Митропольського. В результатi для поставленої вiдповiдним чином задачi Кошi розроблена схема побудови асимптотичного розв’язку в першому та першому покращеному наближеннях.