Симметрийная классификация одномерного уравнения Фоккера - Планка с произвольными коэффициентами сноса и диффузии - Спичак, С.В.; Стогний, В.И. (Нелінійні коливання, 1999)
Вивчається симетрiя одновимiрних рiвнянь Фоккера - Планка для довiльних коефiцiєнтiв знесення та дифузiї. Доведено, що група симетрiї цих рiвнянь може бути одно-, дво-, чотири- чи шестипараметричною, i встановлено вiдповiднi критерiї. У випадку, коли рiвняння Фоккера - Планка допускають шести- i чотирипараметричну групи, отримано замiни змiнних, якi зводять цi рiвняння вiдповiдно до рiвняння теплопровiдностi i рiвняння Шредiнгера з певним потенцiалом.