О некоторых проблемах развития нелинейной механики - Вуйичич, В.А. (Нелінійні коливання, 2007)
Розглянуто деякi питання нелiнiйної механiки, що беруть свiй початок у механiцi Ньютона i Лагранжа. На низцi прикладiв показано необхiднiсть перегляду деяких понять класичної механiки.