Дихотомия на полуосях и ограниченные на всей оси решения линейных систем с запаздыванием - Бойчук, А.А.; Журавлев, В.Ф. (Нелінійні коливання, 2015)
З використанням теорiї узагальнено-обернених операторiв отримано критерiй iснування та загальний вигляд обмежених на всiй дiйснiй осi розв’язкiв лiнiйних неоднорiдних функцiональнодиференцiальних систем iз загаюванням у випадку, коли вiдповiдна однорiдна система з загаюванням є експоненцiально дихотомiчною на пiвосях.