О построении координатных функций для метода Ритца при расчете неосесимметричных собственных колебаний оболочки вращения в форме купола - Троценко, Ю.В. (Нелінійні коливання, 2015)
Запропоновано системи координатних функцiй при застосуваннi методу Рiтца для знаходження власних форм та частот неосесиметричних коливань тонкостiнних куполоподiбних оболонок обертання. Побудову базисних функцiй здiйснено з урахуванням iндивiдуальних особливостей спектральної задачi, що забезпечує рiвномiрну збiжнiсть обчислювального процесу. Як приклад наведено розрахунки динамiчних характеристик для оболонки у формi сферичного купола.