Задачи рассеяния на возмущении границы слоя - Барковский, В. В. (Нелінійні коливання, 1999)
Сформульовано та розв’язано методом граничного поглинання задачi розсiяння в необмеженiй областi у випадку задач на власнi значення для рiвняння Лапласа iз спектральним параметром в умовах на частинi межi областi. Дослiджено вплив деформацiї iншої частини межi областi на спектри та функцiї Грiна. Одержано розв’язки лiнеаризованих обернених задач розсiяння.