Расщепление линейных дифференциально-функциональных уравнений нейтрального типа - Клевчук, И. И. (Нелінійні коливання, 1999)
Розглядається система лiнiйних диференцiально-функцiональних рiвнянь нейтрального типу. Доведено iснування iнтегральних многовидiв сингулярно збуреної системи. Показано, що вихiдну систему за допомогою лiнiйної замiни можна розщепити на два незалежнi рiвняння. Це перетворення використовується для дослiдження стiйкостi в критичному випадку.