О динамической устойчивости импульсных механических систем с запаздыванием - Колесниченко, В.Н.; Слынько, В.И. (Нелінійні коливання, 2018)
Розглянуто механiчнi системи з iмпульсною дiєю та запiзненням. Встановлено достатнi умови асимптотичної стiйкостi за лiнiйним наближенням положення рiвноваги системи при умовi, що параметри системи змiнюються перiодично. При цьому припускається, що величина запiзнення рiвна перiоду системи. Отримано умови параметричної стiйкостi нижнього положення рiвноваги математичного маятника з урахуванням iмпульсного збурення та запiзнення.