Використання інтрогресивних ліній м’ якої пшениці у встановленні генетичного контролю ознаки остистість - Прокопик, Д.О.; Терновська, Т.К. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Виконано гібридологічний аналіз популяцій, що розщеплюються, отриманих від схрещування інтрогресивних ліній м’якої пшениці, за ознакою остистіть. Показано залучення до контролю ознаки щонайменше двох неалельних генів із промоторною та інгібіторною дією, що взаємодіють між собою. Запропоновано схему генетичного контролі остистості у досліджених генотипах.