Спосіб оцінки посухостійкості сортів озимої пшениці за зміною коренезабезпеченості рослин - Ткачов, В.І.; Гуляев, Б.І.; Ярошенко, О.А.; Фаткова, Н.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Розроблено спосіб оцінки посухостійкості сортів озимої пшениці за зміною коренезабезпеченості рослин у вигляді відношення мас сухої речовини коренів до сухої речовини надземної частини за дії ґрунтової посухи, причому до непосухостійких відносять сорти, у яких відношення цих мас через 7 діб посухи знижується, а до посухостійких — сорти, у яких відношення мас зростає.