Кореляційно-регресійний аналіз ознак насіннєвої продуктивності Medicago sativa L. - Янчук, В.І.; Мамалига, В.С. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
При відсутності чіткої дивергенції сортозразків люцерни за ознаками насіннєвої продуктивності селекційне їх покращення повинно базуватися на використанні внутрішньопопуляційної мінливості. Насіннєва продуктивність в значній мірі залежить від досягнутого рівня селекційного покращення, головним чином, двох основних складових — “число бобів в китиці” і “число насінин в бобі”.