Вихід маточних коренеплодів зс компонента буряку цукрового залежно від густоти посівів - Адаменко, Д.М.; Поліщук, В.В.; Яценко, А.О.; Суханов, С.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Важливою ланкою селекційних досліджень зі створення гібридів буряка цукрового є розмноження вихідних селекційних матеріалів. При цьому, враховуючи малу кількість насіння селекційних зразків, головним завданням є одержання якомога більше вирівняних кондиційних садивних коренеплодів. В статті наведено результати досліджень з вивчення питання виходу кондиційних коренеплодів ЗС компоненту залежно від густоти стояння рослин на момент збирання коренеплодів.