Вікові особливості мейозу у Solanum anguivi LAM., Solanum marginatum L. і міжвидового гібриду F₁ Solanum linnaeum L × Solanum incanum L. - Монтвід, П.Ю. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Досліджено перебіг мейозу у видів Solanum anguivi Lam., Solanum marginatum L. і міжвидового гібрида F1 Solanum linnaeum L. × Solanum incanum L. на першому й другому роках вегетації. Кількість унівалентів й відсоток порушень зменшувались із збільшенням віку. Зроблено висновок про зв’язок регулярності мейозу з гібридною природою генотипу, віком й впливом чинників оточуючого середовища.