Особливості успадкування забарвлення шкірки насіння і рубчика у сої - Січкар, В.І.; Лаврова, Г.Д. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
У статті наведений огляд сучасних уявлень про успадкування забарвлення шкірки насіння і рубчика у сої. У проведених авторами схрещуваннях характер пігментації насіння батьківських форм та гібридів визначали гени І/ii /і, R/r, T/t, W1 /w1 та О/о, кожен з яких впливав на кількість і колір пігментів. Зафіксовано нестабільність локуса І/ii /і в потомстві деяких комбінацій.