Історичний нарис виникнення та розвитку культури конопель та початок використання їх як джерела наркотичних речовин - Горшкова, Л.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
У роботі висвітлені історичні процеси виникнення культури конопель і в подальшому використання її як джерела наркотичних речовин.