Розщеплення гібридів сої другого покоління за довжиною суцвіття - Щербина, О.З.; Михайлов, В.Г.; Парфенюк, О.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Виявлена значна мінливість за максимальною довжиною суцвіття на рослині в гібридних популяціях сої другого покоління, встановлено домінування меншої довжини суцвіття. В різних комбінаціях схрещування виявлено тригібридне, дигібридне і моногібридне розщеплення за максимальною довжиною суцвіття. Це означає, що батьківські форми розрізнялись за трьома, двома і однією парою генів