Леся Українка та Ігор Стравінський: контекст створення „Лісової пісні” та „Весни священної” - Огнєва, О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
У статті, що спирається на листи й інші матеріали Лесі Українки та Ігоря Стравінського, авторка з’ясовує схожі риси, що були характерними у вихованні та способі життя поетеси й композитора, включаючи їх перебування на Волині, і припускає, що саме вони спровокували появу „Лісової пісні” та „Весни священної”. На думку авторки, ще на початку XX століття Слово „Лісової пісні” та Музика „Весни священної” спрямували увагу на необхідність збереження рівноваги між Природою та світом людей, що набуло такої актуальності на початку XXI століття.