Калюсогенез in vitro пшениці ярої: передумови культивування клітин і репродукції рослин-регенерантів - Коломієць, Ю.В.; Буценко, Л.М. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Досліджено процеси індукції калюсогенезу ярої пшениці (Triticum aestivum L.) сорту Рання 93. Показано, що ефективність процесу та тип калюсної тканини обумовлені обраним експлантатом. Встановлено, що морфогенний потенціал проявляють калюси зі зрілих зародків та листкових експлантатів. Показано, що в ліпідах калюсних тканин основними жирними кислотами є гексадеканова, 9,12-октадекадієнова, cis-октадеценова.