Отримання транспластомних рослин Nicotiana benthamiana із генами мікобактерії (Mycobacterium tubertulosis) - Василенко, М.Ю.; Кучук, М.М.; Овчаренко, О.О.; Кучук, М.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Розроблено серію векторів для трансформації пластому рослин родуNicotiana. Дані конструкції містять гени esxA та fbpB з мікобактерії Mycobacterium tubertulosis, що поєднані з селективним геном aadA та експресуються поліцистронно під контролем psbA гену. В результаті проведення трансформації пластому N.benthamiana отримано понад 30 стійких до антибіотику ліній, частина з яких підтверджена як трансгенні за допомогою ПЛР детекції.