Експресія химерних генів fbpb::gfp та fbpB(ΔTMD)::gfp в рослинах Nicotiana tabacum та Nicotiana benthamiana - Василенко, М.Ю.; Нітовська, І.О.; Кучук, М.М.; Кучук, М.В. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2010)
Cтворено дві векторні конструкції для агробактеріальної трансформації рослин, які містять химерні послідовності генів fbpB та fbpB(ΔTMD) туберкульозної мікобактерії, поєднаних з маркерним геном gfp. Проведено генетичну трансформацію N.tabacum та N.benthamiana за допомогою агробактерії, в наслідок якої отримано ряд стабільних трансгенних ліній. Також детектовано транзієнтну експресію химерного білку Ag85B(ΔTMD)::GFP в інфільтрованих листах N.benthamiana, яку частково охарактеризовано за допомогою цитологічних та біохімічних методів.