Primula vulgaris (Primulaceae) – новий вид флори Київського Полісся - Мельник, В.І.; Несін, Ю.Д.; Шиндер, О.І. (Український ботанічний журнал, 2015)
Primula vulgaris Huds. (Primula acaulis (L.) Hill) (Primulaceae) — рідкісний вид флори рівнинної частини України, відомий із Житомирського та Малого Полісся (Житомирська та Хмельницька області). Нами вперше виявлені локалітети P. vulgaris на Київському Поліссі (у Здвижівському та Луб’янському лісництвах у Бородянському р-ні Київської обл.). Описано географічне поширення P. vulgaris на Поліссі, місцезростання та сучасний стан популяцій у нових місцезнаходженнях. Запропоновано рекомендації щодо охорони P. vulgaris у Здвижівському лісництві.