Оцінка антиоксидантної активності деяких дикорослих макроміцетів - Сирчін, С.О.; Гродзинська, Г.А. (Український ботанічний журнал, 2015)
Вивчені антиоксидантні властивості шести видів їстівних і лікарських дикорослих макроміцетів. Показано, що найвищий рівень антиоксидантної активності етанольних екстрактів cухої біомаси макроміцетів, визначеної за дифініл-пікрилгідразилом (ДФПГ), спостерігався у Boletus edulis Bull. За рівнем антиоксидантної активності досліджені види грибів можна представити у вигляді такої послідовності: Boletus edulis → Suillus luteus → B.badius → Armillariella mellea → Laetiporus sulphureus → Piptoporus betulinus .