Ідеал прекрасного в оповіданні Лесі Українки „Жаль” та повісті Тараса Шевченка „Художник” - Терехова, І. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Представлено концепції Тараса Шевченка та Лесі Українки, проаналізовано їх світоглядні позиції стосовно предмету естетики, окреслено роль краси в житті людини.