Типи таксонів роду Aconitum (Ranunculaceae), описаних із території України - Зиман, С.М.; Шиян, Н.М.; Булах, О.В. (Український ботанічний журнал, 2015)
Наведено анотований список типових зразків 48-ми таксонів роду Aconitum (Ranunculaceae), описаних із території України. Для кожного таксона вказано: базионім, номенклатурну цитату, типовий зразок із зазначенням його категорії згідно з протологом (голо-, ізо-, лекто-, син-, паратип та ін.) і місця його зберігання (гербарії). Всього виділено 74 типових зразки з колекцій JE, HAL, HBG, Р, KW, KRAM, LE, LW, з них: 4 голотипи, 15 лектотипів, 2 ізолектотипи, 1 іконотип, 19 синтипів, 11 паратипів і 22 автентики. Лектотипи обрано для Aconitum besserianum Andrz. emend. Wissjul., A. fallacinum Bіocki ex Kneuck., A. thyraicum Bіocki ex Kneuck., A. odontandrum Wissjul., A. paniculatum Lam. var. podolicum Zapaі., A. anthora L. var. tenuifolium Rogow. та ін.