Однойменні нариси Лесі Українки та Ольги Кобилянської „Сліпець”: діалог текстів - Вісич, О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Пропонується порівняльний аналіз однойменних нарисів Лесі Українки та Ольги Кобилянської. Увага акцентується на жанрі „pendant”, який використовує Леся Українка. Виділяється спільне поле системи образів та трансформація деяких художніх деталей у творі-pendant.