Дистрофін та дистроглікан є необхідними для функціонування м’язів та забезпечення полярності фоторецепторних аксонів головного мозку у Drosophila melanogaster - Яценко, А.С.; Кучеренко, М.М.; Щербата, Г.Р.; Руохола-Бейкер, Х.; Голуб, Н.Я.; Максимів, Д.В.; Черник, Я.І. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
У проведених дослідженнях вивчались білки дистрофін та дистроглікан, які є основними компонентами дистрофін-глікопротеїнового комплексу Drosophila melanogaster. У отриманих мутантів втрата дистрофіну та дистроглікану призводила до зниження локомоторної активності, дегенерації м’язів та порушення полярності аксонів фоторецепторів.