Словацькому ботаніку, доктору Марії Заліберовій – 70 - Шевера, М.В.; Протопопова, В.В.; Андрик, Є.Й. (Український ботанічний журнал, 2015)
Знаному словацькому ботаніку, педагогу, Заслуженому члену Словацького ботанічного товариства та лауреату медалі імені Голубі (2005), доктору наук, прекрасній жінці Марії Заліберовій (RNDr. Maria Zaliberova, CSc.) у жовтні 2015 року виповнилося сімдесят. Вона – фахівець високого ґатунку, відома оригінальними науковими дослідженнями в галузі флори та рослинності Словаччини, зокрема синантропної, ерудована, енергійна, жвава, захоплена вивченням рослинного світу.