Знахідка Marsilea quadrifolia (Marsileaceae) у Київській області - Безсмертна, О.О.; Соколенко, О.А.; Перегрим, М.М. (Український ботанічний журнал, 2015)
Наведено інформацію про знахідку двох локалітетів Marsilea quadrifolia L. (Marsileaceae) на території заказника «Козинський» у долині р. Козинки, в околицях с. Козин Обухівського р-ну Київської обл. Описано особливості місцезростань виду, дискутується питання природного або антропогенного походження виявлених локалітетів M. quadrifolia. Акцентується увага на можливості та наслідках занесення у природні екотопи видів рослин, які активно використовуються в акваріумістиці.