Дослідження експресії генів-індукторів та генів-супресорів апоптозу у пацієнтів з новоутворами товстої кишки, які мають спадково обтяжений анамнез за цим захворюванням - Сєднєва, І.А. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
Імуноцитохімічна детекція експресії р53 та bcl-2 у пацієнтів з новоутворами товстої кишки,які мають спадково обтяжений анамнез за цими захворюваннями показала значне підвищення цих показників порівняно з контрольними. В результаті проведених досліджень виявлено збільшення експресії CD95 у пацієнтів з новоутворами товстої кишки,які мають спадково обтяжений анамнез за цими захворюваннями.