Тема європейського cередньовіччя у творчості Лесі Українки - Кучеренко, О. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Ідеться про копітку працю Лесі Українки над поетичними і драматичними творами, присвяченими добі європейського середньовіччя, в яких письменниця намагалася правдиво показати духовний світ середньовічної людини та її місце у суспільному житті епохи західноєвропейського розвинутого феодалізму.