Польська література в рецепції Лесі Українки - Хмелюк, М. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Порушено актуальні питання про роль рецептивної естетики в національній культурі. Подано оцінки, інтерпретації польської літератури Лесею Українкою в її епістолярній спадщині та науково-критичних працях.