Архітектурний код художньої культурософії Лесі Українки - Кочерга, С. (Інститут літератури ім. Т.Г. Шевченка НАН України, 2007)
Висвітлюється роль і символіка архітектурних знаків у творчості Лесі Українки. Дається огляд образам архітектурних споруд різних цивілізацій, через які проявляється розуміння культури письменницею. Важлива увага приділяється архітектурним деталям, що створюють своєрідну авторську систему.