О регулярной прецессии относительно наклонной оси в задаче о движении гиростата под действием потенциальных и гироскопических сил - Щетинина, Е.К. (Нелінійні коливання, 2006)
Дослiджено умови iснування регулярних прецесiй гiростата пiд дiєю потенцiальних i гiроскопiчних сил у припущеннi, що вiсь прецесiї не збiгається з вiссю симетрiї силового поля. Отримано розв’язок рiвняння Кiрхгофа, що мiстить одну суттєву довiльну сталу.