Адаптаційна здатність гібридів озимого жита,створених на основі цитоплазматичної чоловічої стерильності - Корнєєва, М.О.; Мазур, З.О.; Радченко, В.П. (Фактори експериментальної еволюції організмів, 2008)
На основі екологічного сортовипробування 80 гібридних комбінацій озимого жита, створених з використанням цитоплазматичної чоловічої стерильності, вивчена загальна і специфічна адаптаційна здатність гібридів, випробуваних у трьох зонах: нестійкого зволоження, достатнього зволоження і недостатнього зволоження. Генотип- середовищні взаємодії є повноцінним фактором у розкритті генотипово обумовленого гетерозису гібридів.