О задачах Гурса и Дирихле для одного уравнения третьего порядка - Джураев, Т.Д.; Зикиров, О.С. (Нелінійні коливання, 2008)
Вивчається питання про однозначну розв’язнiсть задач Гурса i Дiрiхле для одного рiвняння з частинними похiдними третього порядку. Побудовано функцiю Рiмана для лiнiйного рiвняння третього порядку з гiперболiчним оператором у головнiй частинi. Дослiджено деякi властивостi функцiй Рiмана, на основi яких доведено теореми iснування та єдиностi розв’язку вказаних задач.