Пам’яті професора Володимира Івановича Чопика - Федорончук, М.М.; Ільїнська, А.П.; Протопопова, В.В.; Шевера, М.В.; Мосякін, С.Л.; Чорней, І.І.; Єна, А.В. (Український ботанічний журнал, 2016)
3 грудня 2015 року відійшов у вічність Володимир Іванович Чопик – відомий український ботанік, доктор біологічних наук, професор, дійсний член Академії наук вищої школи України, «Соросівський професор», знаний фахівець з вивчення флори Українських Карпат.