Рід Minuartia s. l. (Caryophyllaceae) у флорі Східної Європи: огляд номенклатурних змін у світлі нових молекулярно-філогенетичних даних - Федорончук, М.М.; Мосякін, С.Л. (Український ботанічний журнал, 2016)
Подано огляд недавніх номенклатурних змін у роді Minuartia L. s. l. (Caryophyllaceae) флори Східної Європи у зв'язку з новими молекулярно-філогенетичними даними. Наведено ключі для визначення родів і видів флори Східної Європи, виділених з Minuartia s. l. (Cherleria L., Minuartia s. str., Pseudocherleria Dillenb. & Kadereit, Sabulina Rchb.), та їх загальна характеристика. Для видів, поширених на території України, вказуються також детальніша синоніміка, номенклатурний тип, місцезростання та за необхідності — номенклатурно-таксономічні примітки.