О решении системы уравнений Шази - Мартынов, И.П.; Чичурин, А.В. (Нелінійні коливання, 2009)
Знайдено розв’язок системи Шазi, що складається з дев’яти нелiнiйних алгебраїчних рiвнянь. Ця система є необхiдною умовою належностi до P-типу класу нелiнiйних диференцiальних рiвнянь третього порядку з шiстьма особливими точками.