Решение одного уравнения теплопроводности с запаздыванием - Хусаинов, Д.Я.; Иванов, А.Ф.; Коварж, И.В. (Нелінійні коливання, 2009)
Доведено iснування та єдинiсть розв’язку крайової задачi для рiвняння теплопровiдностi iз запiзненням. Для побудови розв’язку використано спецiальну функцiю „запiзнiлого експоненцiала”