Обобщение леммы Шмидта на случай n- (d-) нормальных операторов в банаховом пространстве - Журавлев, В.Ф. (Нелінійні коливання, 2009)
Узагальнено вiдому лему Шмiдта на випадок лiнiйних обмежених нормально розв’язних операторiв у нескiнченновимiрних банахових просторах, якi є n- або d-нормальними. Припускається, що ядро й образ оператора доповнюванi в цих просторах.